info@kwaliteitinzorg.com

(030) 307 91 40

Tirionlaan 1

,

3528BM Utrecht

Persoonlijke verzorging

Alledaagse handelingen zoals opstaan, aan- en uitkleden, steunkousen aan- of uitdoen, douchen, naar het toilet gaan of eten, kunnen (tijdelijk) moeilijker gaan als u een handicap heeft, herstelt van een operatie, ziek of op leeftijd bent. KIZ is er om u te helpen met uw persoonlijke verzorging, gewoon bij u thuis. Zo hoeft u niet naar een verzorgingstehuis, maar kunt u gewoon wonen en leven op de plek waar u zich het meest op uw gemak voelt: thuis.
Het kan zijn dat u iets is overkomen waardoor u niet meer voor u zelf kunt zorgen. Persoonlijke verzorging is het bieden van persoonsgerichte verzorging in uw eigen woning.

Persoonlijke verzorging

Bij persoonlijke verzorging gaat het primair om het ondersteunen of overnemen van de zorg door een zorgaanbieder bij mensen met een aandoening of beperking. Daarnaast behoort ook het stimuleren om bepaalde activiteiten aan te leren en zelf uit te voeren tot de persoonlijke verzorging.

Onder persoonlijke verzorging wordt alles verstaan wat tot de lichamelijke verzorging hoort. Denkt u hierbij aan:

  • Het wassen, tanden poetsen, aankleden, haren kammen en wonden verzorgen;
  • De cliënt uit en in bed helpen of ondersteunen hierbij;
  • Hulp bieden bij het gebruiken van hulpmiddelen;
  • De cliënt hulp bieden bij het eten en drinken;
  • Incontinentie ondersteuning;
  • Klaarzetten en toedienen van medicijnen;

Het kan voorkomen, dat u tijdelijk verzorgd moet worden, omdat u een operatie of een ander medische ingreep hebt ondergaan. Onze ziekenverzorgende staan voor u klaar om u bij te staan en de zorg te geven waar u recht op heeft. Denkt u aan: het assisteren en ondersteunen bij lichamelijke verzorging, hulp bij het wassen, aan- en uittrekken van elastische kousen, aan- en uitkleden, hulp bij het eten en drinken en het uitzetten en toedienen van medicatie.

Hebt u een ziek kind thuis, wij kunnen (u) daarbij ondersteunen.

Zorg aanvragen
Heeft u persoonlijke zorg aan huis nodig? Dan bent u aan het juiste adres bij KIZ. Wij komen graag bij u thuis langs om uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden te bespreken. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier om persoonlijke verzorging door KIZ aan te vragen.