info@kwaliteitinzorg.com

(030) 307 91 40

Tirionlaan 1

,

3528BM Utrecht

Dagbesteding

Thuiszorg KIZ organiseert een aantal maal in de week dagactiviteiten waar u deel aan kunt nemen. De groepen en de activiteiten worden zodanig samengesteld dat in elke behoefte en lichamelijke en geestelijk capaciteit kan worden voorzien. Tijdens de dagbesteding wordt u gestimuleerd zich in te zetten aan activiteiten betreft educatie en vorming, lichamelijke ontwikkeling, ontmoeting, geheugentraining en gezamenlijk te koken en eten. Indien u niet in staat bent om zelfstandig de locatie van de dagbesteding te bezoeken, kan KIZ het vervoer heen en terug verzorgen.
Wij zorgen voor laagdrempelige werkplekken waar u eenvoudige, seriematige werkzaamheden kunt uitvoeren.

Wilt u uw dag zinvol invullen? En wilt u contact met andere mensen? Dan kunt u bij KIZ terecht voor dagbesteding? Bij dagbesteding kiest u uit verschillende activiteiten en krijgt u een geordend dagprogramma. Dagbesteding is soms ook mogelijk om uw mantelzorger te ontlasten.

Daarnaast is er de arbeidsmatige dagbesteding geschikt voor u. Arbeidsmatige dagbesteding is een vorm van werken met veel begeleiding. De arbeidsmatige dagbesteding richt zich op het handhaven van de zelfredzaamheid en integratie in de arbeidsmarkt. Wij zorgen voor laagdrempelige werkplekken waar u eenvoudige, seriematige werkzaamheden kunt uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan receptie, houtwerkplaats, tuin en boerderij. Arbeidsmatige dagbesteding biedt structuur en invulling van de dag. Arbeidsmatige dagbesteding houdt in dat er werk wordt verricht met veel begeleiding, wij bieden u de juiste dagbesteding met de benodigde specialistische begeleiding. Het kan ook een manier zijn om de kans op een ‘gewone’ baan te vergroten.

Activiteitencentrum

Heeft u geen baan of gaat u niet meer naar school? Dan kunt u misschien terecht bij een activiteitencentrum waar verschillende activiteiten worden aangeboden. Denk aan knutselen, sporten, toneel of meer gericht op werk. U kunt ook begeleiding krijgen bij allerlei dagelijkse handelingen zoals het boodschappen doen.

Wilt u graag een zinvolle dagbesteding? Of bent u op zoek naar een geschikte werkplek? Neem dan contact op met KIZ.

De uitgangspunten van belevingsgerichte dagbesteding zijn het bieden van structuur, veiligheid, sfeer en aandacht. Wij doen dit door respectvolle en betrouwbare benadering, onze specialisten beschikken over de juiste kennis en expertise. Wij richten ons exact op de behoeftes en interesses van onze clienten. Volgens een vast programma wisselen we inspanning en ontspanning met elkaar af. Onze begeleiders en groepsgenoten voeren de activiteiten in een veilige omgeving uit.

Waarom dagbesteding?

Zelfstandig wonen kan soms lastig zijn. Bijvoorbeeld als u meer begeleiding nodig heeft of als u niet zoveel contacten meer heeft in uw omgeving. Dagbesteding kan dan een uitkomst zijn. Dagbesteding biedt u een dagstructuur, sociale contacten en activiteiten in een huiselijke omgeving waar u één of meerdere dagen per week terecht kunt. U komt altijd op vaste dagen en u vindt er vertrouwde gezichten. Kortom, dagbesteding helpt u langer zelfstandig te blijven.

Op de dagbesteding kunt u deelnemen aan activiteiten, aangepast aan uw wensen en behoeften. Bijvoorbeeld een sport/bewegingsactiviteit of een geheugentraining. Daarnaast zijn er ook creatieve,muzikale en ontspanningsactiviteiten.Wij helpen u graag ontdekken wat u nog kunt en leuk vindt om te doen. Bij onze gediplomeerde medewerkers bent u in goede handen. Zij voeren licht verzorgende handelingen uit en kunnen eventueel medicatie verstrekken.

Bij de dagbesteding zijn professionele zorgverleners aanwezig, die verpleegkundige zorg kunnen bieden. Bovendien zijn alle faciliteiten, zoals toilet en rustruimte, speciaal aangepast voor eventuele lichamelijke beperkingen. Wij vinden het belangrijk om een rustige en veilige omgeving voor u te creëren, waarbij u zich comfortabel voelt.